مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

تپش قلب هنگام دراز کشیدن بیماری نسبتاً غیر معمولی است و ممکن است به دلیل یک بیماری قلبی ایجاد شود. برای آنکه علت وقوع و نحوه‌ی برخورد با آن را بیابید، ادامه‌ی مطلب را بخوانید.
قلب یکی از منحصر به فردترین اندام‌های بدن به حساب می‌آید. به این علت که در طول زندگی ما بدون آنکه حتی متوجه شویم حدود هفتاد و دو مرتبه در دقیقه در حال انقباض می‌باشد. در واقع گاهی اوقات این پدیده را تجربه و احساس می‌کنید. تپش قلب، احساس کردن ضربان قلب در قفسه سینه است، یعنی زمانی است که فرد وجود قلب خود و کارکرد آن را احساس کند. بعضی افراد ممکن است پس از خوردن و یا در حالی که روی تخت دراز کشیده‌اند از تپش قلب شکایت کنند. در ذیل علل مختلف و راه‌هایی که از طریق آن می‌توانید به هنگام دراز کشیدن با این مشکل کنار آیید را آورده‌ایم.

علل و درمان

یکی از رایج‌ترین و در عین حال معتبرترین علل این بیماری مصرف کافئین درست قبل از خواب است. کافئین یک محرک شناخته شده است، و سرعت سوخت و ساز در بدن را افزایش می‌دهد. از این رو، کاملاً امکان‌پذیر است که در صورت نوشیدن قهوه درست پیش از خواب، خصوصاً اگر از روز عادت باشد، ضربان قلب خود را احساس کنید. راه ساده جهت جلوگیری از این مشکل خودداری از نوشیدن قهوه پیش از خواب می‌باشد.
دقیقاً مانند کافئین، بایستی از کشیدن سیگار و یا مصرف نیکوتین نیز درست قبل از خواب اجتناب کرد. حتی این کار مانند یک محرک عمل کرده و ممکن است به افزایش ضربان قلب منجر شود. همین حالت برای هر نوشیدنی انرژی‌زا نیز صدق می‌کند و مطلقاً بایستی از مصرف آنها پیش از خواب خودداری کرد.
در صورتی که فردی مبتلا به نارسایی احتقانی قلب باشد، فشار اضافی بر روی قلب وجود دارد، و خوابیدن در همان طرف تنها موجب بدتر شدن این وضعیت می‌شود. بنابراین، اگر این علامت مشخصه را همراه با دیگر علائمی مانند تنگی نفس، احتباس مایعات، و افزایش وزن غیر قابل توضیح دارید، در این صورت بهتر است بلافاصله به پزشک مراجعه نمایید تا این عارضه در مراحل اولیه تشخیص داده شود.
گاهی اوقات، چیزی به سادگی و ناخودآگاهی استرس ممکن است این وضعیت را در شب بوجود آورد. در طول شب، مغز در تلاش و تکاپو بوده و تمام اتفاقات روز را در سطح ناخودآگاه مورد پردازش قرار می‌دهد. بنابراین، اگر تحت استرس شدیدی قرار داشته باشید، می‌تواند به این وضعیت و مشکل تبدیل شود. از این حالت می‌توان با اطمینان از داشتن خوابی راحت و عمیق بدون هیچ گونه نگرانی اجتناب کرد.
یکی از علل بوجود آمدن تپش قلب به هنگام خوابیدن به پشت، داشتن یک بیماری قلبی است. هنگامی که فرد دارز می‌کشد، قلب در واقع مجبور است به دلیل همسطح بودن تمام اندامها سخت‌تر کار کند تا خون را به تمام بدن پمپاژ نماید. از این رو، اگر فردی مبتلا به یک بیماری قلبی در حال پیشرفت باشد، می‌تواند در شب تشدید شود. بنابراین، اگر شما از تنگی نفس یا درد قفسه سینه رنج می‌برید، در این صورت به منظور بررسی اینکه آیا دارای بیماری قلبی هستید یا خیر، سعی نمایید چندین آزمایش پزشکی را انجام دهید. بعضی از خانمها ممکن است در طول دوران بارداری از این وضعیت شکایت داشته باشند. این مشکل ممکن است در این خانمها به دلیل تغییرات هورمونی در بدن و به دلیل تقاضای افزایش یافته برای خون و مواد مغذی به منظور تغذیه‌ی هم مادر و هم جنین باشد. این وضعیت ممکن است صرفاً موقتی باشد، با این حال، اگر این مشکل شدت گرفت، بایستی بلافاصله به پزشک مراجعه کرده تا احتمال وجود هرگونه بیماری زمینه‌ای رد شود.
شرایط دیگر شامل داشتن فعالیت شدید بدنی قبل از خواب، پرکاری تیروئید، کم خونی، اختلالات اضطرابی، تب، کم شدن آب بدن، و غیره است. این وضعیت همچنین ممکن است به دلیل عوارض جانبی برخی داروها رخ دهد.
مواردی که ذکر شد، همگی در مورد علل مختلف و درمان تپش قلب به هنگام دراز کشیدن بودند. بعضی افراد حتی مدعی می‌باشند که این مشکل می‌تواند در ارتباط با یائسگی باشد. این وضعیت می‌تواند به تنهایی برطرف شود و گاهی نیز به خودی خود از بین نمی‌رود. با این حال چنانچه شدت گرفت و یا تکرار آن زیاد شد، در این صورت بهترین کار مراجعه به پزشک خود جهت شناسایی این وضعیت و درمان آن در اولین فرصت است.
سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه‌ی آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه‌های پزشک متخصص در نظر گرفته شود.